1. Haberler
  2. Kişiler ve Olaylar
  3. 2024 LGS Sonuçları Açıklandı

2024 LGS Sonuçları Açıklandı

2024 LGS Sonuçları Açıklandı

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) maratonu, öğrencilerin ve velilerin büyük bir sabırsızlıkla beklediği sonuçların açıklanmasıyla birlikte sona erdi. Milli Eğitim Bakanlığı’nın düzenlediği ve 8. sınıf öğrencilerinin katıldığı LGS, birçok gencin hayallerini süsleyen liselere giden yolda önemli bir adım. Peki, bu heyecan dolu süreçte neler yaşandı ve bundan sonra öğrencileri neler bekliyor?

LGS Nedir?

Liselere Geçiş Sistemi (LGS), Türkiye’de ortaokuldan liseye geçiş için uygulanan merkezi bir sınav sistemidir. Bu sistem, öğrencilerin lise eğitimlerine hangi okullarda devam edeceklerini belirlemek amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı tarafından her yıl düzenlenir. LGS, öğrencilerin akademik bilgi ve becerilerini ölçen, aynı zamanda tercih yapacakları liseler için bir puanlama sistemi sunan kritik bir değerlendirme aracıdır.

LGS Sonuçlarına Nereden Bakılır?

2 Haziran’da gerçekleştirilen LGS’nin sonuçları, Milli Eğitim Bakanlığı’nın resmi internet sitesi ‘meb.gov.tr’ üzerinden erişime sunuldu. Öğrenciler, T.C. kimlik numaraları ile sisteme giriş yaparak, merakla bekledikleri sonuçları öğrenebildiler. Bu sonuçlar, öğrencilerin gelecek eğitim hayatlarını şekillendirecek ve onları istedikleri liseye bir adım daha yaklaştıracak.

LGS Kayıt Takvimi

LGS sonuçlarının açıklanmasının ardından, öğrenciler için bir diğer önemli aşama olan tercih süreci başladı. Tercihler, ‘e-okul.meb.gov.tr’ adresi üzerinden veya öğrencinin bağlı olduğu ortaokul/imam hatip ortaokulu müdürlüklerinde yapılabilecek. Kayıt tarihleri şu şekilde:

1-Ön Kayıt: 29 Haziran-2 Temmuz

2-Kesin Kayıt: 3 Temmuz

3- Yedek Liste Kesin Kayıt: 4 Temmuz

4-Ön Kayıt: 5-7 Temmuz

5-Kesin Kayıt: 8 Temmuz 2024

6- Serbest Kayıt: 9- 12 Temmuz 2024

 

İçindekiler

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
2024 LGS Sonuçları Açıklandı