1. Haberler
  2. Gündem
  3. Ak Parti, Öğretmenlik Meslek Kanunu Teklifini TBMM’ye Sundu

Ak Parti, Öğretmenlik Meslek Kanunu Teklifini TBMM’ye Sundu

Ak Parti, Öğretmenlik Meslek Kanunu Teklifini TBMM'ye Sundu

Bugün saat 15:30’da Ak Parti, yeni Öğretmenlik Meslek Kanunu teklifini TBMM’ye sundu. Bu yeni kanun taslağı, öğretmenlere yönelik şiddete karşı ağır yaptırımlar getiriyor ve öğretmenlerin meslek yaşamlarını daha güvenli hale getirmeyi amaçlıyor.

Yeni kanun taslağında, öğretmenlere karşı işlenen suçlarda cezaların artırılması öngörülüyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen “Öğretmenler Odası Buluşmaları”nda ele alınan öğretmenlerin beklenti ve talepleri doğrultusunda hazırlanan bu kapsamlı taslak, geleceğin mimarları olan öğretmenlere daha iyi bir çalışma ortamı sunmayı hedefliyor.

Cezalar Yarı Oranında Artırılacak

Cumhuriyet tarihinde ilk kez öğretmenlere yönelik suçlarda cezalar yarı oranında artırılacak. Kasten yaralama suçunda 2 yıl 3 aydan 6 yıl 9 aya kadar hapis cezası uygulanacak. Tehdit suçunda ise 9 aydan 3 yıla kadar, nitelikli hallerde 3 yıldan 7 yıl 6 aya kadar ceza verilecek. Öğretmene hakaret suçunda 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası öngörülüyor. Görevi yaptırmamak için direnme suçları ise 9 aydan 4 yıl 6 aya kadar, nitelikli hallerde 1 yıl 4 aydan 9 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılacak.

Hapis Cezaları Ertelenmeyecek

Taslakta, öğretmenlere yönelik işlenen suçlarda verilen hapis cezalarının ertelenmeyeceği de belirtiliyor. Bu düzenleme, öğretmenlerin daha güvende hissetmelerini sağlamak amacıyla yapıldı.

Eğitim çalışanlarının şiddetten korunmasına ilişkin hükümler, özel öğretim kurumlarında çalışan öğretmenleri de kapsayacak. Uzman öğretici, usta öğretici ve ders ücreti karşılığı öğretmenlik yapanlar da bu düzenlemeden faydalanabilecek.

Anayasa Mahkemesi’nin iptal kararı nedeniyle duran kariyer uygulaması, yeni kanunla birlikte devam edecek. Uzman öğretmenlikte 10 yıl bekleme şartı aranmaksızın, 20 yıllık kıdemi dolduran öğretmenlere başöğretmen unvanı için başvuruda bulunma imkanı tanınacak.

İçindekiler

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Ak Parti, Öğretmenlik Meslek Kanunu Teklifini TBMM’ye Sundu