1. Haberler
  2. Gündem
  3. Ankara Garı Katliamına İlişkin Davada Karar Açıklandı

Ankara Garı Katliamına İlişkin Davada Karar Açıklandı

Ankara Garı Katliamına İlişkin Davada Karar Açıklandı

Ankara Garı önünde 10 Ekim 2015’te gerçekleşen ve 101 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısıyla ilgili davada karar açıklandı. Türkiye’nin en büyük can kaybına yol açan terör saldırısında, DEAŞ terör örgütü üyesi olduğu belirlenen 10 sanık ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, Yargıtay’ın bozma kararının ardından yeniden yargılanan 10’u tutuklu 26 sanık hakkında hüküm verildi. AA’nın haberine göre, duruşmanın öğleden sonraki bölümünde sanıkların son sözleri alındı. Sanıklardan Erman Ekici, avukatının mazeret dilekçesi sunduğunu belirterek, mahkemeden avukatının gelmesini beklemesini talep etti. Ancak Mahkeme Başkanı, avukatının SEGBİS ile bağlanarak duruşmaya katılabileceğini fakat böyle bir talepte bulunmadığını belirtti.

Ekici, kendisinin haksız yere suçlandığını ve savunmasında, “Savcılık, benim Ebu Talha olduğumu iddia ediyor ama ben evimden tutuklandım. Bu davada kurban seçildik” dedi. Ayrıca, diğer sanıklar da üzerlerine atılı suçları kabul etmeyerek beraat talebinde bulundu.

Mahkeme heyeti, sanıklar Yakub Şahin, Hakan Şahin, Hacı Ali Durmaz, Halil İbrahim Alçay, Resul Demir, Hüseyin Tunç, Talha Güneş, Abdülmuttalip Demir ve Metin Akaltın’a, Mustafa Budak’a karşı işlenen “silahlı terör örgütü faaliyeti kapsamında kasten nitelikli adam öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi. Erman Ekici ise “anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs” suçundan ağırlaştırılmış müebbet cezasına çarptırıldı. Ekici ayrıca, 101 kişiyi öldürmekten 101 kez ağırlaştırılmış müebbet, “silahlı terör örgütü faaliyetleri kapsamında öldürmeye teşebbüs” suçundan 379 kez 18 yıl hapis, “izinsiz patlayıcı madde bulundurma” suçundan 10 yıl ve “ruhsatsız silah bulundurma” suçundan 3 yıl hapis cezası aldı.

Mahkeme, suçun unsurları oluşmadığı gerekçesiyle Ekici’nin “insanlığa karşı suç işleme” suçundan beraatine karar verdi. Karar oy birliğiyle alındı ve sanıklara verilen cezalarda herhangi bir indirim uygulanmadı.

 

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Ankara Garı Katliamına İlişkin Davada Karar Açıklandı