1. Haberler
  2. Gündem
  3. Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Esad Açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Esad Açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Esad Açıklaması

Son dakika gelişmesine göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazı çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın açıklamaları üzerine önemli mesajlar verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Esad’ın açıklamaları hakkında, “Diplomatik ilişkilerin yeniden kurulması için hiçbir engel yok. Geçmişte olduğu gibi yine birlikte çalışabiliriz. Suriye’nin iç işlerine müdahale gibi bir niyetimiz yok. Suriye halkı bizim kardeş topluluğumuzdur. Daha önce aile görüşmeleri dahil sayın Esad ile temaslarımız oldu. Yeniden görüşmelerin olmaması için hiçbir neden yok” dedi.

Kentsel dönüşümle ilgili de önemli açıklamalarda bulunan Erdoğan, “Yeni bir seslenişe gerek yok. Kentsel dönüşümün temelinde birçok kaçak yapıların düzgün yapılmadığı yerlerde dönüşüme gitmemiz gerekiyor. Yıkılan binalarda sıkıntıların çoğu 3 kat kaçak yapılmış binalardan kaynaklanıyor. Bundan sonraki süreçte kentsel dönüşümü zemin etütleri ile başlatıp, TOKİ ile ülke genelinde bu yapıları inşa ederek adımlarımızı atacağız ve işi sağlama bağlayacağız” ifadelerini kullandı.

Devlet Bahçeli ile İstikrarlı İşbirliği

Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP lideri Devlet Bahçeli ile yapılan görüşmeler hakkında da bilgi verdi: “Devlet Bey ile uzun süredir çalışmalarımız var. Görüşmelerimiz devam ediyor ve devam edecek. Suistimale fırsat vermeyeceğiz. Ülkemizin siyasi gelişiminde ne gibi tedbirler almak gerektiğini değerlendiriyoruz. Her görüşmemizde yaklaşık bir saat süren değerlendirmeler yapıyor ve adımlarımızı atıyoruz”

 

İçindekiler

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Esad Açıklaması