1. Haberler
  2. Siyaset
  3. İçişleri Bakanlığı, AKP’nin Ankara Adayı Turgut Altınok’a Soruşturma Başlattı

İçişleri Bakanlığı, AKP’nin Ankara Adayı Turgut Altınok’a Soruşturma Başlattı

İçişleri Bakanlığı, AKP'nin Ankara Adayı Turgut Altınok'a Soruşturma Başlattı

Ankara’nın Keçiören ilçesindeki yerel yönetim faaliyetleri, son dönemde denetimlerin odağı haline geldi. İddialara göre, eski belediye başkanı ve aynı zamanda Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için AKP adayı olan Turgut Altınok‘un, seçim kampanyası sürecinde belediyenin kaynaklarını kullanarak bazı usulsüzlükler yaptığı tespit edildi. T24’ten Tolga Şardan’ın haberine göre, CHP’li Mesut Özarslan’ın Keçiören Belediye Başkanı seçilmesinin ardından yaptığı tespitler sonucu İçişleri Bakanlığı harekete geçti ve Altınok hakkında soruşturma başlattı.

İçişleri Bakanlığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, Altınok’un seçim kampanyası için belediyeye ait araçların yakıt giderlerini karşıladığı ve medya tanıtımı için büyük miktarda harcama yaptığı belirtiliyor. Bu harcamaların toplam maliyetinin yaklaşık 6 milyon lira olduğu ifade ediliyor. Ayrıca, Keçiören Belediyesi’nin yeni başkanı Mesut Özarslan’ın göreve gelmesiyle birlikte yapılan incelemeler sonucunda, belediyenin Temizlik ve Ulaştırma Müdürü S.K.’nın görevden uzaklaştırıldığı bildirildi.

Altınok’un, belediye bütçesini kullanarak ilçede TV ve radyo kanalları kurduğu ve bu kurumlara 3,5 yıl içinde 4,5 milyon liralık altyapı harcaması yaptığı, ayrıca personel maaşlarının da belediye bütçesinden ödendiği iddia ediliyor. Matbaa işleri ve ilçedeki büyük reklam panoları için de yüksek bütçeli harcamalar yapıldığı öne sürülüyor.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
İçişleri Bakanlığı, AKP’nin Ankara Adayı Turgut Altınok’a Soruşturma Başlattı