1. Haberler
  2. Gündem
  3. Kayseri’deki İstismar İddiasına Yayın Yasağı

Kayseri’deki İstismar İddiasına Yayın Yasağı

Kayseri'deki İstismar İddiasına Yayın Yasağı

Kayseri’de Suriyeli bir çocuğa yönelik cinsel istismar iddiası ve sonrasında yaşanan olaylar nedeniyle yayın yasağı getirildi. Melikgazi ilçesi Danişmentgazi Mahallesi’nde pazar yerindeki tuvalette meydana gelen olayda, Suriyeli İ.A.’nın 7 yaşındaki amcasının kızı M.A.’ya cinsel istismarda bulunduğu iddia ediliyor. Bu iddianın ardından yaşanan olaylarla ilgili olarak Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.

Soruşturma kapsamında Kayseri 2. Sulh Ceza Hakimliği, “Mağdur ve ailenin sağlığını korumak ve olay sonrası artan toplumsal olayların önüne geçebilmek amacıyla” görsel ve sosyal medya ile internet ortamında her türlü haber, röportaj, eleştiri ve benzeri yayınların yapılmasını soruşturma tamamlanana kadar yasakladı. Ayrıca, soruşturma dosyası hakkında kısıtlama kararı da verildi.

Kayseri Valiliği, cinsel istismar olayıyla ilgili olarak Suriye uyruklu bir kişinin gözaltına alındığını ve mağdur çocuğun koruma altına alındığını açıkladı. Olayın ardından kentte çıkan olaylarda ise 14 emniyet mensubu ve 1 itfaiye eri yaralandı.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Kayseri’deki İstismar İddiasına Yayın Yasağı