1. Haberler
  2. Türk Dünyası
  3. Kazakistan’da Türkmenistan Kültür Günleri Etkinlikleri Sürüyor

Kazakistan’da Türkmenistan Kültür Günleri Etkinlikleri Sürüyor

Kazakistan'da Türkmenistan Kültür Günleri Etkinlikleri Sürüyor

Dün Kazakistan’ın başkenti Astana’da Türkmenistan Kültür Günleri’nin açılış töreni büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi. Kazakistan Büyükelçiliği’nin duyurusuna göre, Kalibek Kuanışbayev adını taşıyan Kazak Ulusal Müzik ve Drama Tiyatrosu’nda Türkmen sanatçılarının unutulmaz bir konseriyle başlayan etkinlikler, büyük ilgi gördü.

Açılış töreni sırasında Türkmenistan’ın zengin sanat ve kültür mirasını tanıtmak amacıyla uygulamalı sanat ve müze değerleri sergisi ile birlikte bir fotoğraf sergisi de ziyarete açıldı. Aynı gün içerisinde, Türkmen şairi Mağtımgulı Pırağı’nın hayatını konu alan “İstiyorum” filmi Kazak izleyicileriyle buluştu.

Bugün, K.Kuanışbayev Tiyatrosu’nda Türkmenistan’ın sanat ve müze değerleri sergisi devam edecek ve Türkmen geleneksel elbiselerinin yer aldığı bir defile düzenlenecek. Günün programı, Türkmenistan sinemasının sevilen eseri “Kızıl Elma”nın gösterimiyle son erecek.

Kazakistan’daki Türkmenistan Kültür Günleri, 27 Haziran’da en iyi Türkmen ve Kazak sanatçıların katılacağı bir gala konseri ile sona erecek. Bu etkinlikler, Kazakistan ile Türkmenistan arasındaki kültürel köprüleri güçlendirme ve dostluk bağlarını pekiştirme amacını taşıyor.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Kazakistan’da Türkmenistan Kültür Günleri Etkinlikleri Sürüyor