1. Haberler
  2. Siyaset
  3. Kılıçdaroğlu ile Görüşme İddialarına İmamoğlu’ndan Yanıt

Kılıçdaroğlu ile Görüşme İddialarına İmamoğlu’ndan Yanıt

Kılıçdaroğlu ile Görüşme İddialarına İmamoğlu'ndan Yanıt

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Metro İstanbul’un düzenlediği “Tren Sürücüleri Eğitim Programı”nı başarıyla tamamlayan 200 yeni sürücünün brövelerini aldığı törene katıldı. Esenler Adem Baştürk Kültür Merkezi’nde gerçekleşen törende İmamoğlu, programı tamamlayan sürücüleri tebrik etti ve onların şehre katkılarının önemine değindi.

Törenden sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlayan İmamoğlu, Almanya’da gerçekleştirdiği temaslar hakkında bilgi verdi. Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier’in Türkiye ziyareti sırasında yapılan görüşmelere değinen İmamoğlu, Almanya’daki buluşmaların İstanbul’un 2028 Expo adaylığına hazırlık anlamında önemli olduğunu belirtti.

İmamoğlu, “Malumunuz Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier ülkemizi ziyaret ettiğinde İstanbul’da misafirimiz olmuştu ve o misafir olduğu masada çok güzel bir buluşma anıydı bizim için. Başta mülteci meselesi olmak üzere yatırımlarımız, iki ülke ilişkileri, şehirlerin kardeş ilişkileri üzerinden sohbetlerimiz olmuştu” dedi. Ayrıca, “Bu seyahatte denk gelen Maliye Bakanı ile olan randevumuza aynı zamanda Dışişleri Bakanlığı ve Ekonomi ve Yatırımdan Sorumlu Devlet Bakanı gündemi eklendi” ifadelerini kullandı.

Adalar’da Ulaşım ve Fayton Sorunu

Adalar’da yaşanan ulaşım sorunlarına da değinen İmamoğlu, Adalar halkı ile şeffaf bir iletişim süreci yürüttüklerini ve bu konuda herhangi bir olumsuz davranışın kabul edilemez olduğunu vurguladı. Faytonların kaldırılması sürecinde halkın görüşlerinin alındığını ve katılımcı bir model izlendiğini belirten İmamoğlu, “Katılımcı bir model yönettiğimizi en iyi Adalar halkı biliyor” dedi. Ayrıca, “En nihayetinde bizim 30 Nisan 2024 yani bundan iki ay önce taşımayla ilgili o verilen geçici iznin süresi doldu” ifadelerini kullandı.

Halk ekmeğe yapılan zam konusunda da açıklamalarda bulunan İmamoğlu, buğday ve un fiyatlarındaki artışın kaçınılmaz olarak ekmek fiyatlarını da etkilediğini söyledi. Uzun süredir maliyet artışlarına rağmen fiyatları sabit tuttuklarını belirten İmamoğlu, “Gönlümüz elbette zammı arzu etmiyor. Uzun zamandır dayandığımızı ve dayanacağımızı duyuralı sanıyorum 9-10 ay oldu. ‘Zam yapmayacağız, kış koşullarına giriyoruz’ diyerek o koşullarda zam yapmadan insanlarımızın yanında olma gayretinde olduk” dedi.

Kılıçdaroğlu ile Görüşme İddiaları

Son olarak, önceki dönem CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Ankara’da görüşeceği yönünde çıkan haberlere değinen İmamoğlu, bu görüşmenin sadece samimi bir yemek daveti olduğunu belirtti. Kılıçdaroğlu ile aralarındaki ilişkinin yanlış anlaşılmalara yol açmaması gerektiğini ve bu tür buluşmaların doğal olduğunu ifade etti. İmamoğlu, “Sayın önceki dönem Genel Başkanımızla Kurban Bayramı’nda kendisini arayarak bayramlaştık. Bayramlaştığımız esnada da kendisine ‘Ben artık Ankara’ya da geliyorum. Türkiye Belediyeler Birliği görevinden ötürü muhtemelen daha sık geleceğim ve geldiğimiz bu esnada da olabilirse bir yemekte sohbet etmeyi arzu ederim’ dedim. O da ‘memnuniyetle’ dedi. Ama net olarak şu tarih, bu tarih yok. Bunun farklı şekillerde basına yansıması, tarihin, hatta gündemin, içeriğinin aktarılması ya da birilerinin bunu bir şekilde farklı anlamlara çekerek yazılmasını hayretle izliyorum. Yani benim tek arzum var. Önceki dönem Genel Başkanımızla aramızdaki münasebetin yanlış anlaşılmalardan uzak, samimi bir ilişkide yürüdüğünü ve bunu da bir yemek yiyerek gayet samimi bir ortamda toparlama girişimiydi. O bu hafta müsait olur muyuz bilmiyorum yani olursam zaten ararım. Haftaya da olabilir. Bir sonraki hafta da olabilir. İşte iki ülke Cumhurbaşkanı’nın görüşme muhabbeti değil yani. Bir arada görev yapmış olan önceki dönem genel başkanıyla İstanbul Belediye Başkanı arasındaki bir dost muhabbeti, bu kadar merak edilmesini de garipsiyorum. Bunun bu şekilde basına yansıtan aklıda şaşarak izliyorum. Zaten bu tür kurulan diyaloglar ve yapılan perdelemeler bazen parti içi muhabbetlerin de kötü şekliyle deşifre edilmesini sağlıyor kamuoyuna dönük, yazık ediyorlar. Cumhuriyet Halk Partisi içerisindeki ilişkileri ben siyasi yaşamım boyunca dışa dönük hiçbir zaman ne deşifre ettim, ne bununla ilgili cümleler kurdum. Tekrar son cümlemi kurmuş olayım. Önceki dönem saygıdeğer genel başkanımızla bayramlaştım, her bayramda bayramlaştığım gibi. Kendisiyle de bir yemekle buluşma arzumu dile getirdim. Ankara’ya geldiğimi söyledim ama o bu genişleme olur, bir başka gelişme olur. Kendisiyle telefonda konuşur, karar veririz. Sizlere de haber vermeden yemeğimiz yiyip sohbet ederiz” şeklinde konuştu.

 

İçindekiler

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Kılıçdaroğlu ile Görüşme İddialarına İmamoğlu’ndan Yanıt