1. Haberler
  2. Türk Dünyası
  3. Kırgızistan Parlamentosu, 2035 Ulusal Enerji Programı Taslağını Onayladı

Kırgızistan Parlamentosu, 2035 Ulusal Enerji Programı Taslağını Onayladı

Kırgızistan Parlamentosu, 2035 Ulusal Enerji Programı Taslağını Onayladı

Kırgız Parlamentosu Yakıt ve Enerji Kompleksi, Toprak Kullanımı ve Sanayi Politikası Komitesi, 2035 yılına kadar geçerli olacak Ulusal Enerji Programı taslağını değerlendirdi ve onayladı.

BMG’nin haberine göre, bu kapsamlı proje taslağı, ülkenin Enerji Bakanı Taalaibek Ibrayev tarafından sunuldu. Ibrayev, programın yakıt ve enerji sektörlerinin sürdürülebilir gelişimini hedeflediğini belirtti. Taslak, sektörde teknik yeniden yapılanma ve yenilenebilir enerji, gaz gibi öncelikli alanlar yoluyla çeşitlendirme önlemlerini içeriyor.

Proje gerekçesinde, Kırgızistan’ın önemli kömür rezervleri ve Orta Asya bölgesindeki hidroelektrik kaynaklarının yaklaşık yüzde 30’una sahip olduğu vurgulandı. Bu kaynakların, ülkenin enerji güvenliği ve sürdürülebilir kalkınması için büyük önem taşıdığı belirtiliyor.

Belgelerde ayrıca, mevcut Ulusal Enerji Programı’nın 2008-2010 yılları arasında hazırlandığı ve 2025 yılına kadar Yakıt ve Enerji Kompleksinin Geliştirilmesi Stratejisi ile onaylandığı ifade ediliyor. Günümüzün modern zorlukları nedeniyle bu stratejinin revize edilmesi gerektiği belirtiliyor.

Bunun yanı sıra, Parlamento Komitesi, Kırgızistan ile Uluslararası Kalkınma Birliği (Dünya Bankası Grubu üyesi) arasında Kambarata HES-1 projesi için ek finansman sağlayacak Teknik Yardım anlaşmasını da değerlendirdi ve onayladı.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Kırgızistan Parlamentosu, 2035 Ulusal Enerji Programı Taslağını Onayladı