1. Haberler
  2. Siyaset
  3. Koray Aydın İYİ Parti’den İstifa etti

Koray Aydın İYİ Parti’den İstifa etti

Koray Aydın İYİ Parti'den İstifa etti

İYİ Parti Kurucular Kurulu Üyesi ve Ankara Milletvekili Koray Aydın, partisinden istifa ettiğini açıkladı. Aydın, istifa kararını sosyal medya hesabı X üzerinden duyurdu.

Aydın, açıklamasında İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in yerel seçimlerdeki tavrını eleştirirken, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Akşener görüşmesine dair beklediği açıklamanın yapılmadığını belirtti. Ayrıca, İYİ Parti’nin bu duruma kayıtsız kaldığını ifade etti.

Koray Aydın, istifa açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Ayrılıklar zor ve hüzün doludur. Haksızlık ve hukuksuzluklar karşısında cesur insanlar olarak, İYİ Parti’yi büyük umut, heyecan ve hayallerle; büyük emek, gayret ve fedakarlıklarla kurduk. İYİ Parti, gerçek bir mücadelenin ve hikâyenin sonucu doğdu. İYİ Parti’nin kurulmasıyla birlikte Türkiye’de pek çok şey değişti, muhalefete ve milletimize umut oldu. AK Parti iktidarlarına karşı kazanılan en büyük başarıların öznesi oldu.

Ancak son iki yıldır bir şeyler ters gitmeye başladı. İYİ Parti, tam kitlelere açılacağı bir dönemde içine kapandı. 2023 genel seçimleri öncesi yersiz ve zamansız bir şekilde ilçe ve illerde kongre sürecini başlatarak enerjisini iç rekabete harcamak durumunda kaldı. 2023 genel seçimlerine giderken Altılı Masa sürecinde yetkili kurulların tam desteği olmasına rağmen hatalı bir strateji yürütüldü. Akabinde tamamen ötekileştirmeye ve adaletsizliğe dayanan, sözde milletvekili temayül yoklaması ile yeni bir ayrışma süreci daha yaşandı. Bir zamanlar huzur ve güven dolu İYİ Parti Ailesi’nin evinde artık huzursuzluk ve güvensizlik baş gösterdi.”

 

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Koray Aydın İYİ Parti’den İstifa etti