1. Haberler
  2. 3. Sayfa
  3. Marmaris’te Orman Yangını Şüphelileri Gözaltında

Marmaris’te Orman Yangını Şüphelileri Gözaltında

Marmaris'te Orman Yangını Şüphelileri Gözaltında

İHA’nın haberine göre Muğla’nın turistik ilçesi Marmaris’te, Hisarönü Mahallesi’nde meydana gelen orman yangını sonrası yürütülen titiz soruşturma neticesinde, yangına sebebiyet verdikleri öne sürülen üç kişi gözaltına alındı. Yangın, Muğla Orman Bölge Müdürlüğü ve jandarma ekiplerinin hızlı müdahalesiyle kontrol altına alınmış, ardından bölgede geniş çaplı bir inceleme başlatılmıştı.

İncelemeler sırasında, yangının başladığı bölgenin ulaşımı güç ve altyapı eksiklikleri olan bir nokta olduğu belirlendi. Bu durum, yangının insan kaynaklı olduğu şüphesini güçlendirdi. Yapılan detaylı araştırmalar sonucunda, yangın sırasında karavanlarıyla bölgede bulunan P.S. (39), H.S. (43) ve U.S. (47) isimli şahısların gözaltına alındığı açıklandı. Şüphelilerin, jandarma komutanlığındaki işlemleri devam ederken, yangının çıkış nedenine ilişkin soruşturma derinleştiriliyor.

Yangın, Bördübet Gölge Koyu mevkisindeki ormanlık alanda başlamış ve kısa sürede yaklaşık 5 hektarlık bir alanı etkisi altına almıştı. Muğla Orman Bölge Müdürlüğüne ait iki uçak, üç helikopter, on arazöz, bir iş makinesi ve yetmiş orman yangın söndürme işçisinin yoğun çabaları sonucu yangın kontrol altına alınarak söndürüldü.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Marmaris’te Orman Yangını Şüphelileri Gözaltında