1. Haberler
  2. Yaşam
  3. Meteoroloji’den 5 İl için Çok Kuvvetli Yağış Uyarısı

Meteoroloji’den 5 İl için Çok Kuvvetli Yağış Uyarısı

Meteoroloji'den 5 İl için Çok Kuvvetli Yağış Uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), Orta ve Doğu Karadeniz’de beklenen şiddetli yağışlar için vatandaşları uyardı. MGM’nin tahminlerine göre, yarın sabaha karşı 02.00’den itibaren Rize çevreleri ile Artvin’in kıyı kesimlerinde çok kuvvetli, Ordu, Giresun ve Trabzon’un iç kesimlerinde ise kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor.

Bu hava durumunun yarın akşam saat 20.00’ye kadar devam edeceği öngörülüyor. Yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli olunması gerektiği belirtilen açıklamada, vatandaşların ani sel, su baskını, yıldırım düşmesi gibi risklere karşı dikkatli olmaları istendi.

Meteoroloji yetkilileri, özellikle Rize ve Artvin çevresinde etkili olacak yağışların, günlük yaşamı olumsuz etkileyebileceğini vurguladı. Ordu, Giresun ve Trabzon’un iç kesimlerinde ise kuvvetli sağanak yağışların yol açabileceği olası risklere karşı dikkatli olunması gerektiği ifade edildi.

Vatandaşlar, güncel hava durumu ve uyarılar için MGM’nin resmi internet sitesini ve mobil uygulamalarını takip edebilirler. Yağışların yoğun olacağı bölgelerde yaşayanların, sel ve su baskınlarına karşı gerekli önlemleri alması önem arz ediyor.

Meteoroloji'den 5 İl için Çok Kuvvetli Yağış Uyarısı
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün (MGM) sosyal medya platformu X üzerindeki paylaşımı

 

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Meteoroloji’den 5 İl için Çok Kuvvetli Yağış Uyarısı