1. Haberler
  2. Gündem
  3. Özgür Özel ve Yılmaz Özdil Kavgası Büyüyor

Özgür Özel ve Yılmaz Özdil Kavgası Büyüyor

Özgür Özel ve Yılmaz Özdil Kavgası Büyüyor

Türk siyasetindeki tartışmalar, zaman zaman oldukça hararetli bir hal alabiliyor. Son dönemde yaşanan ve kamuoyunun dikkatini çeken olaylardan biri de CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile gazeteci Yılmaz Özdil arasında yaşanan söz düellosu. Bu tartışma, sosyal medya başta olmak üzere birçok platformda geniş yankı buldu.

Ekol TV’ye konuk olan Özgür Özel’in, Yılmaz Özdil’e yönelik “Kutuplaşma ortamından beslenenler var. Normal siyaset ortamında kendisine yer olmadığını düşünenler var. Mesela bir adam Youtube videosu çekiyor, ağır hakaretler ediyor. Bana hırsı ne? Geçmişte ‘Bidon Kafa’ diye köşe yazısı yazmış arkadaş, seçimin ertesi günü. Bir yerde sular kesilmiş, ‘Hadi bakalım bidon kafalılar, bu iktidarı siz seçtiniz şimdi gidin su sırasına girin’ diyor. Ben vaktiyle bunu eleştirmiştim, onun da hırsı bundan. İyi ki de onunla aramda böyle bir açı var” şeklindeki ifadeleri, Özdil’in sert yanıtıyla karşılandı.

Özdil, Özel’e yönelik olarak “Özgür Özel, bu iftiranı sana yedireceğim. Bana milletvekiliyken yıllarca ‘Yılmaz abi’ diyen Özgür Özel, şimdi niye çıkıp iftira attığını… gözlüğü çıkardın ama gözüne sokacağım” ifadesini kullanarak tepkisini gösterdi.

Parti Sözcüsü Deniz Yücel de Tartışmaya Dahil Oldu

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Deniz Yücel’in de tartışmaya dahil olmasıyla, olayın boyutları daha da genişledi. Yücel, Özdil’e yönelik olarak “Bu güne kadar kime hangi sözünü yedirdin de, mahalle kabadayısı gibi efeleniyorsun Yılmaz Özdil. Haddini bil” ifadelerini kullandı. Bu sözler, siyasi tartışmanın ne kadar keskin bir hal alabileceğinin bir göstergesi olarak değerlendirilebilir.

Gazeteci Yılmaz Özdil’in, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya gelen Özgür Özel’i eleştiren “Asrın Lider Özgür Özel’e ‘Koltuk’ Verdi!” başlıklı videoyu yayınlaması, tartışmanın fitilini ateşleyen olaylardan biri oldu. Özdil’in bu eleştirisi, Özel tarafından “47 yıldır ilk kez birinci parti olmamızın sebebi, bu zihniyetten yaşadığımız kopuş” şeklinde yanıtlandı.

İçindekiler

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Özgür Özel ve Yılmaz Özdil Kavgası Büyüyor