1. Haberler
  2. Gündem
  3. Rize’de Meslek Lisesindeki Tacizci Memur Açığa Alındı

Rize’de Meslek Lisesindeki Tacizci Memur Açığa Alındı

Rize'de Meslek Lisesindeki Tacizci Memur Açığa Alındı

Rize’deki bir meslek lisesinde görev yapan 26 yıllık memur H.T.’nin bazı öğrencilere tacizde bulunduğu iddiasıyla öğrenci, öğretmen ve veliler tarafından Rize İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne şikayette bulunuldu. Bu şikayetlerin ardından Milli Eğitim Müdürlüğü, H.T.’nin görevden uzaklaştırıldığını ve konuyla ilgili valilik tarafından soruşturma başlatıldığını açıkladı.Öğretmenler tarafından 10 Haziran’da okul müdürlüğüne sunulan dilekçede şu ifadelere yer verildi:

“Okul bünyesinde memur olarak çalışan H.T., kız öğrencilerimize taciz boyutuna varan bedensel temaslarda bulunmakta olup, yıllardır yapılan uyarı ve şikayetlere rağmen bu tavrını devam ettirmiştir.

Rize'de Meslek Lisesindeki Tacizci Memur Açığa Alındı

Okulumuzun kız lisesi olması nedeniyle öğrencilerimizin dezavantajlı grupta olup, var olan sevgi yoksunluklarının bu şekilde suistimal edilmesi biz öğretmenleri son derece rahatsız etmektedir.

Çocuk koruma kanunu ve ailenin çocuğa uygulayacağı şiddet nedeniyle öğrencimizin isminin saklı kalması koşuluyla, ekte yer alan fotoğrafa istinaden H.T.’ye gerekli cezai yaptırımların uygulanmasını talep ediyoruz. Diğer kız öğrencilerimizin de bu tür davranışlara maruz kalmaması için gereğinin yapılmasını rica ediyoruz.”

Açığa Alındı

Konu sosyal medya platformlarında paylaşıldıktan sonra, Rize İl Milli Eğitim Müdürlüğü şu açıklamayı yaptı:

“Lise personeli H.T. hakkında öğrencilere karşı uygunsuz davranışlarda bulunduğuna dair 25 Haziran 2024 Salı günü müdürlüğümüze ulaşan şikayetler değerlendirilmiş olup, aynı gün valiliğimizce soruşturma başlatılmış ve ilgili personel açığa alınmıştır. Konu valiliğimizce takip edilmekte olup, gelişmelerle ilgili kamuoyu bilgilendirilecektir.”

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Rize’de Meslek Lisesindeki Tacizci Memur Açığa Alındı