1. Haberler
  2. Dünya
  3. Rusya’nın Dağıstan Bölgesinde Sinagog ve Kiliselere Saldırı: 9 Ölü, 25 Yaralı

Rusya’nın Dağıstan Bölgesinde Sinagog ve Kiliselere Saldırı: 9 Ölü, 25 Yaralı

Rusya'nın Dağıstan Bölgesinde Sinagog ve Kiliselere Saldırı: 9 Ölü, 25 Yaralı

Rusya’nın Dağıstan bölgesinde gerçekleşen silahlı saldırılarda bir polis noktasının, sinagog ve iki kilisenin hedef alındığı, 9 kişinin hayatını kaybettiği ve 25 kişinin yaralandığı bildirildi. Saldırıların ardından düzenlenen operasyonlarda 5 saldırgan etkisiz hale getirildi.

Dağıstan’da sinagog ve kiliselere yönelik gerçekleştirilen saldırının ardından operasyon başlatıldı. Eş zamanlı olarak sinagog, iki kilise ve bir polis kontrol noktasına yapılan terör saldırılarında 9 kişi hayatını kaybetti, 25 kişi yaralandı. Saldırının ardından Dağıstan’a giriş çıkışlar kapatılarak, Mahaçkale ve Derbent kentlerinde şüphelilerin saklandıkları binalar tespit edildi. Rusya Ulusal Terörle Mücadele Komitesi’ne bağlı ekipler tarafından çevresi sarılan binalara operasyonlar düzenlendi. Barikat kurarak direnen şüphelilerle çıkan çatışmalarda saldırganlar etkisiz hale getirildi. Ulusal Terörle Mücadele Komitesi tarafından yapılan açıklamada, “Dağıstan Cumhuriyeti’nde terörle mücadele operasyonu sırasında 5 militan etkisiz hale getirildi” denildi ve bölgedeki operasyonların aktif aşamasının tamamlandığı belirtildi.

Ayrıca, Dağıstan’daki saldırıları gerçekleştirenler arasında Sergokalinsky Belediye Başkanı Magomed Omarov’un çocuklarının da olduğu öne sürüldü. Omarov’un sorguya alındığı öğrenilirken, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in kurucuları arasında yer aldığı Birleşik Rusya Partisi de bir açıklama yaparak, Magomed Omarov’un partiden ihraç edildiğini duyurdu. Partiden yapılan açıklamada, “Birleşik Rusya Partisi, Siyasi Konsey Başkanlığı, Magomed Omarov’u partiden ihraç etti. Karar, Birleşik Rusya Partisi’nin tüzüğüne göre, partiyi karalayıcı eylemler nedeniyle alındı” denildi.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Rusya’nın Dağıstan Bölgesinde Sinagog ve Kiliselere Saldırı: 9 Ölü, 25 Yaralı