1. Haberler
  2. Yaşam
  3. Topkapı Sarayı’nda Gece Ziyaretleri Başlıyor

Topkapı Sarayı’nda Gece Ziyaretleri Başlıyor

Topkapı Sarayı'nda Gece Ziyaretleri Başlıyor

Milli Saraylar Başkanlığı’na bağlı Topkapı Sarayı, 1924’te müze olarak hizmet vermeye başlamasından bu yana ilk kez gece saatlerinde ziyaretçilerini ağırlayacak.

Bu yenilikçi uygulama ile Topkapı Sarayı, her cumartesi 21.00-23.00 saatleri arasında gezilebilecek. Gece ziyaretleri gruplar halinde yapılacak ve her grup en fazla 300 kişiden oluşacak. İlk grup saat 21.00’de, ikinci grup ise saat 22.00’de sarayı keşfetmeye başlayacak.

Tarihi Gece Turları

Gece turlarının başlangıç ve bitiş noktası Bab-ı Hümayun olacak. Gezi kapsamında ikinci avluda yer alan Divan-ı Hümayun, Kubbealtı ve Saray Saatleri Galerisi görülebilecek. Harem-i Hümayun bölümünde ise Karaağalar Mescidi, Karaağalar Taşlığı, Cariyeler Koridoru, Valide Sultan Dairesi, Hünkar Hamamı, III. Murat Has Odası, Gözdeler Dairesi, Mabeyn Taşlığı, Altın Yol ve yeni sergi düzeniyle yakın zamanda açılan Kuşhane Mutfağı ziyaretçilerini bekliyor olacak.

Gece ziyaretleri kapsamında Topkapı Sarayı’nın üçüncü avlusunda yer alan Arz Odası, Mukaddes Emanetler Dairesi, Fatih Köşkü ve Hazine Sergisi de keşfedilebilecek. Dünyaca ünlü Hazine Sergisi’nde yer alan Kaşıkçı Elması, Topkapı Hançeri ve Altın Taht gibi şaheserler de görülebilecek.

Ziyaretçiler, gece turunda Havuzlu Teras’ta dolaşabilecek ve İftariye Kameriyesi’nden İstanbul’un büyüleyici manzarasını seyredecekler.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Topkapı Sarayı’nda Gece Ziyaretleri Başlıyor