1. Haberler
  2. Siyaset
  3. Yavuz Ağıralioğlu Yeni Partisini Sonbaharda Kuruyor

Yavuz Ağıralioğlu Yeni Partisini Sonbaharda Kuruyor

Yavuz Ağıralioğlu Yeni Partisini Sonbaharda Kuruyor

İYİ Parti’den istifa eden 27. Dönem Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, sonbaharda yeni bir parti kuracağını açıkladı. Ağıralioğlu, “3A ile yola çıkacağız” diyerek yeni partisinin prensiplerini Akıl, Ahlak ve Adalet olarak tanımladı. Ayrıca, yeni partide mevcut milletvekillerinin de yer alabileceğini belirtti.

Anadolu Yayıncılar Federasyonu tarafından düzenlenen Anadolu Sohbetleri programına katılan Ağıralioğlu, CHP’nin tek alternatif parti olarak görülmesinden rahatsız olduğunu dile getirdi. Partisinin isminin henüz belirlenmediğini ifade eden Ağıralioğlu, “Biz 3A ile yola çıkacağız. Akıl, Ahlak ve Adalet. 3 Y halledilseydi belki bunlara ihtiyaç kalmayacaktı. 3Y iddiasıyla çıkılmış siyasi yolculuğun bizim omuzlarımıza yüklediği mesuliyet 3 A mecburiyetidir. Akla, ahlaka ve adalete ihtiyacımız var” dedi. CHP’nin seçmenin oy verme isteksizliğinden kaynaklı alternatif parti olarak görülmesinden rahatsızlık duyduğunu dile getiren Ağıralioğlu, “Ben bu alternatifsizliğin devlete de millete de kötülük olduğunu düşünüyorum” dedi.

Ağıralioğlu, Suriyeliler konusunda CHP’yi eleştirerek, “CHP’lilerin Suriyeliler burada kalsın gibi laflar etmeye başladılar bunu şöyle tehlikeli görüyorum ben bu bir mutabakattır böyle zamanlarda Türk Milleti geleceğinden vurulur. Böyle zamanlarda iktidar hevesi taşıyanlar o heveslerin kuralsızlığıyla bunlara iltimas sağlarlar, ben bu popülizmin alanını devletin milletin aleyhine bir takım tertiplere sebep olmaması gerektiğini düşünüyorum. O yüzden biz de bu alana girmek zorundayız” şeklinde konuştu.

 

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Yavuz Ağıralioğlu Yeni Partisini Sonbaharda Kuruyor