1. Haberler
  2. Dünya
  3. Zengin Çift Evlatlık Aldıkları 5 Çocuğu Köle Olarak Çalıştırdı

Zengin Çift Evlatlık Aldıkları 5 Çocuğu Köle Olarak Çalıştırdı

Zengin Çift Evlatlık Aldıkları 5 Çocuğu Köle Olarak Çalıştırdı

ABD’nin Batı Virginia eyaletinde yaşayan varlıklı çift Donald Ray Lantz (63) ve Jeanne Kay Whitefeather (62), evlatlık aldıkları beş “siyahi” çocuğu köle gibi çalıştırdıkları gerekçesiyle gözaltına alındı. Soruşturma sırasında, çiftin çocukları lüks malikanelerinin uzağında ahşaptan bir barınakta zorla tuttuğu ve onları çiftlikte çalışmaya zorladığı ortaya çıktı.

Yetkililer, yaşları 6 ile 16 arasında değişen beş çocuğun, ırkları dolayısıyla köle gibi kullanıldığını açıkladı. Barınakta ışık, gıda ve su olmadığı, odanın içine yerleştirilen bir kamera ile çocukların uzaktan izlendiği belirtildi. Çiftin bu korkunç koşullarda çocukları çalıştırarak, onlara büyük acılar çektirdiği tespit edildi.

Whitefeather: “Zorla Kapamadık”

Hakim karşısına çıkarılan Jeanne Kay Whitefeather, çocukların bir ergen evinde kaldığını ve kendi istekleriyle orada olduklarını iddia etti. Ancak yetkililer, çocukların yerde yatmaya zorlandığını ve sağlık sorunları ya da yangın gibi acil durumlarda kilitli tutuldukları için hayatlarını kaybetme riski taşıdıklarını belirtti.

Soruşturma sürecinde, çiftin 5 dönümlük arsa üzerinde bir evi ve ayrıca 80 dönümlük başka bir mülkleri olduğu da ortaya çıktı.

Gözaltına alınan Lantz ve Whitefeather hakkında yargı süreci devam ederken, duruşma 9 Eylül’e ertelendi.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Zengin Çift Evlatlık Aldıkları 5 Çocuğu Köle Olarak Çalıştırdı